Прес-центр ВНТУ 07.10.2013, 17:20

 

Студенти 6-го курсу навчання нашого університету за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища» Оксана Цвенько, Олена Дубчак та Ірина Трач днями повернулися з Міжнародної літньої школи Фулбрайта «Безпечність харчових продуктів», яка проводилась у Московському державному університеті харчових виробництв

Подробиці на сайті Міністерства освіти і науки України

 

і на освітньому порталі ПедПРЕСА

 

Загалом у цій Міжнародній літній школі Фулбрайта було задіяно 27 магістрантів, аспірантів, молодих науковців та співробітників науково-дослідних університетів з Росії, України, Казахстану.

 

У перший день роботи Школи серед інших ваговитих гостей були присутні аташе з культури посольства США в РФ Мері Елен Коніг, директор програми Фулбрайт в Росії Джоел Еріксон.

 

Для молодих науковців проводились лекційні та практичні заняття за тематикою курсу — безпека та фальсифікація продуктів харчування; мікробіологічні методи ідентифікації якості продукції; методи визначення контрафактної продукції; еволюція моделей ринкової економіки; способи тривалого зберігання продуктів харчування тощо.

 

Учасники Школи мали змогу відвідати 22-у Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WORLD FOOD’2013 / ВЕСЬ МИР ПИТАНИЯ-2013 і навіть продегустувати деякі зразки новинок харчової промисловості різних країн світу.

 

Впродовж двох днів учасники Школи були слухачами конференції молодих вчених «Проблеми харчової безпеки», де почули доповіді провідних вчених, професорів не лише Московського університету харчових виробництв, а й професора Державного Мічиганського університету, др. Джона Спінка.

 

Після напруженої інтелектуальної праці юні вінничанки мали насичену екскурсійну програму, підготовлену господарями Школи. Дівчата відвідали музеї Кремля, Галерею образотворчого мистецтва Європи та Америки ХІХ-ХХ ст., милувались містом Москвою на прогулянці річкою Москва.

 

Магістрантки-екологині ВНТУ, пройшовши Міжнародну літню школу Фулбрайта, отримали сертифікат про підвищення кваліфікації за тематикою «Безпечність харчових продуктів».

 

Докладніше на сайті прес-центру ВНТУ